2011. június 14.

Vár állott ott,...

Ez a varázslatos buja-zöld halom a közelmúltig derék szomszédaim egyike évtizedek alatt ide rekvirált ingóságainak csendben rothadó halmaza volt. de most, hogy ő is, miként egyre több tiszta elméjű hazánkfia, külföldön próbál boldogulni, átvettem a hatalmat a magára hagyott kertrész fölött. Vére hullató fecskefű az, ami belepte ezt a kreatív halmazt, maga alá temetve bádogkannák, műanyaghulladék, építési törmelék tömegét. Így már egész pofás.
 Tavaly a paradicsom jó része elrohadt a sok esőtől, így, hallgatva erős túlélési ösztönömre, idén 6 (!) helyre ültettem paradicsomot, három fajtát. Iszonyatosan nőnek, a Korall-on már gömbölyödnek a lecsó-jelöltek. Túltermelési válság kizárva, lesz gazdája, akármennyi terem.
Büszkeségem, a tavaly ültetett szeder. A kép szándékosan 'fektetett', mert így több fér bele. Meg belém.


3 megjegyzés:

  1. "derék szomszédaim egyike évtizedek alatt ide rekvirált ingóságainak csendben rothadó halmaza volt. de most, hogy ő is, miként egyre több tiszta elméjű hazánkfia, külföldön próbál boldogulni",
    aki ilyen szemétdombot produkál, annak a tiszta elméjében én nem hiszek:)))

    VálaszTörlés
  2. A tornyosuló szóképek helyett lehetett volna etnikai paramétereket körülírnom igen tapintatosan. Minthogy a szomszéd, aki ki nem mondott népcsoport szülötte, saját tradícióit követve élte, s éli az életét, ebbe beleillik a mostani vándorló életmód és a fenti dombság is.
    Na, így kell disztingváltan "cigányozni" ! :-))

    VálaszTörlés