2013. december 13.

Mikulás nap a román nyelvű suli alsósainak

Itt, Kétegyházán nagyon kevés a tágabb értelemben vett esemény, legyen az koncert, megemlékezés, bármi, ezért aztán, ha olykor mégis akad egy, azt nagyon meg kell becsülni. Túl vagyunk egy nyár végi "Pogácsafesztivál"-on, amely első alkalom volt arra, hogy nagyjából bekalibráljam, a későbbiekben mire is számíthatok, úgy a kulturális felhozatal, mint az érdeklődői, résztvevői kör miféleségét illetően, s nem mellékesen a megörökíthető mozzanatok miatt.
Most meg, véletlenszerűen jött a lehetőség, nem mennék-e el az unokát lefényképezni, kérdi a szomszéd, s folytatom én gondolatban, hogy, ha már úgy is ott vagyok, végig fotózom a teljes eseménysort, ....
  
Az esemény:   
.... melynek során osztályról osztályra járt végig a felettébb ismerős arcú mikulás, remek rögtönzésekkel szórakoztatva alkalmi, s nem minden érdek nélkül való híveit, akik, készülvén a találkozásra, apróbb figyelmességekkel, visszafogott önvallomásokkal próbálták rábírni a piros kabátost az elvárt ajándék mielőbbi átadására.
Nehéz így a képek közt válogatni, mert a cél  volt, hogy átvigye azt a kiegyensúlyozott derűt, gyerekek s pedagógus közti kölcsönös, szinte tapintható szeretetet , ami az esemény egészén átsütött.

/ Ma ismét megyek, a művház előtti téren fog történni valami, hogy mi, azt még nem tudom, mint, ahogyan azt sem, hogy a helyi köztájékoztatásnak milyen formái maradtak még számomra feltáratlanok, na persze, ha vannak még ilyenek. Mint például az időszakos "bedobós" hírlevél és a szerény tartalommal bíró kábeltévés hirdetési felület. /












3 megjegyzés:

  1. Sikerült a Mikulás ünnep hangulatát átadni vidám gyerekarcokkal és végtelenül kedves apókával! Gratulálok! Ebben az iskolában tanítani......hát igen, szép lehet.

    VálaszTörlés
  2. A tanító és tanár nénik tudtunkra is adták, - Ildikó is velem volt - hogy imádják a munkájukat és nagyon jól érzik magukat a bőrükben, - mondom, más világ ez itten.

    Ma összefutottam, megismerkedtem a "mikulás"-sal egy ugyancsak remekül sikerült, helyi viszonylatban hatalmas számú érdeklődőt vonzó két nyelvű adventi ünnepségen a művelődési házban.. Holnap (pénteken) írom meg az eseményt ugyanitt.

    VálaszTörlés
  3. Már azért is örülök beszámolóidnak, mert igazolják, amit gyanítok: lehetséges (de nem folytatom:) bár minden politika....az embereken múlik minden! Várom a következő beszámolót!!!

    VálaszTörlés