2013. december 15.

Advent Kétegyházán

Ádventnek írnám szívesebben, de mit is szólna ezért Sütő András odafentről, hát maradjon csak így.

     Megújult formában, megújult keretek közt, igen látványosan ünnepel a falu ez évben. Fontos közjogi méltóságok köszöntötték a két nyelvű település lakosait, felcsendült a magyar és az általam eddig sosem hallott, a miénknél valamelyest lendületesebb - és jóval hosszabb -  román himnusz. Ezt követően az ilyenkor nem megkerülhető szónoklatok, révükön udvarias elismerése mindazon támogató lépéseknek, melyet derék államigazgatási feljebbvalóink eddig értünk tettek, netán tenni fognak, nevekkel, címekkel, ahogy a sajátosan átformálódó politikai kultúra ezt most éppen elvárja.
      Még eközben is csak jöttek, jöttek a csillogó arcú mamák, büszke apukák, a kezekben mindenféle képrögzítőkkel, az előcsarnok is egyre hangosabban zsongott, végül, nagy sokára a szónokok meghajoltak, és 'függöny szét'. A színpadon,  a zsúfolásig megtelt nézőtérrel szemben felsorakoztak az ovisok, káprázatos ruhácskákban, mosolyogva, de fegyelmezetten és végre megkezdődött az előadás.


       Innen pedig következzenek a képek, melyek rákattintással megnövelhetők!   




















5 megjegyzés:

  1. Zene és táncoktatás az van kétnyelvű új hazádban, ez máris kitalálható volt a remek felvételekből! A gyerekek a fontosak és a szép együttélés különböző kultúrák, hagyományok között. Tetszett a beszámolód, élhető helyre kerültetek!

    VálaszTörlés
  2. Ímélben írtam pár sort a személyesebb tartalom miatt.

    VálaszTörlés
  3. Szeretnék valamiféle szimbiózist kialakítani a helyi kulturális szférával. Törökbálinton még visszajártam dolgozni a művházba, meg zenét tanítottam, ez most félbe szakadt, de látom a lehetőségét, hogy itt is hasznossá tegyem magam. Sajnos az írott anyagaim most kissé szárazak, még nem látom a falakat egyik oldalon sem, azt sem, hogy vannak-e oldalak egyáltalán, ezért ez a humortalan óvatoskodás. Ez nem az én világom...de Te ezt tudod

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom. Remélem lesz rá lehetőséged, hogy valami nagyszerűt tegyél, amitől a hely értéke megnő, a gyerekek örömével együtt.

      Törlés