2013. november 8.

Alkonyblog

https://picasaweb.google.com/117485735173940481771/2013092102?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOnQmtKhlueDMQ&feat=directlink

Mintha szándékosan törekednék arra, hogy minél unalmasabb legyek, olyan erős késztetésem van, mikor az ideje elérkezik, újra és újra lefotózni az alkonyt. Ide is átsugárzik az a giccs-közeli álbölcsesség, miszerint kétszer ugyanabba a folyóba, stb. Nekem kevésbé teátrális ez a magát fennköltnek, elvontnak tettető mondás, ha mégis inkább a tehénlepény az allegória tárgya. Stílusosabb változathoz használható a naplemente is, bár itt a "belelépni" kifejezés kevésbé adekvát. Sebaj, a nyelv állandóan újul, szabadabb, s egyre szabadosabb, mi öregek is behódolunk a konfrontatív, nem is oly rég még kifejetetten közönségesnek vélt, tartott szavaknak, szófordulatoknak.
"Behalok", milyen szép kompozíció rajzolódik ki efféle látványoktól sok évtizede elszokott szemeim előtt, már indulok a gépért, s keresem a hatalmas kertnek ama pontját, ahonnan az összhatás legjobban lelopható.
Megcsöndesedett a ház körüli teszek - veszek, apróbb javítgatások, kutatja a szemem, mit kéne, mit lehetne még, mielőtt a ki tudja, milyen hosszú tél bezár a kényelmes, barátságos kis otthonunkba, ahol rég elfeledett jó érzés vesz körül minket, béke, nyugalom, csend...

.... és ezek a gyönyörű alkonyok:





5 megjegyzés:

  1. Az alkonyok és hajnalok a legszebbek, ezért a kényszer nálam is, hogy mindig újra fotózzam! A kérdés felmerült bennem, a csend és szép kert kapcsán: elköltöztetek végül? Bocsánat, ha valamit elpasszoltam!!!

    VálaszTörlés
  2. Azt hittem, tudod, hiszen elég nagy lármát csaptam a költözés körül, igaz, inkább a FB-on.
    Ha visszanézel itt pár bejegyzést, már látható a hadművelet több stációja. Aug 01-től élünk itt, Kétegyházán, fantasztikus humán és természeti környezetben, gyönyörű vidék, csend, kedves szomszédok, ég és föld a különbség. Meglehetős közműves munkák, vízbevezetés , konvektor, villanyhálózat-bővítés, a 800 öl is nagyjából rendbe rakva, a kerítések is, három külön kertrész van és fölástam egy jókorát a veteménynek. Most már csak az apróbb dolgok, polcok, festés itt-ott, a zeneszobám is beállt. Küldök linket: https://picasaweb.google.com/117485735173940481771/2013092102?authuser=0&authkey=Gv1sRgCOnQmtKhlueDMQ&feat=directlink

    VálaszTörlés
  3. Beraktam a linket a Blogbejegyzés legelejére, innen nem nyílik meg, ezeken a fotókon még a félkész állapot látható, de majd úgyis mesélek.

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok! Örülök, hogy egy jó változást tudtál teremteni! Megkerestem a helységet is, Gyulára tudtok menni fürdeni, igaz? Szüleim ott jól érezték magukat régen!

    VálaszTörlés
  5. Még nem voltunk a fürdőben, de épp tegnap néztem meg a honlapjukat. Egész napos nyugdíjas 1700 Ft, gondolom, parkolási díj is van, nem vészes. A busz meg ott tesz le, tőlünk pár percnyire a megálló, majd kipróbáljuk hamarosan.

    VálaszTörlés