2013. október 20.

Légifolyosó csúcsidőben.

Ingerszegény a lakókörnyezet, panaszkodom néha, fotózni is alig van mit. Nekem térkép e táj, pont olyan lapos, sárga és zöld színek dominanciájával így, lombhulláskor színesedik be kissé, s a tavasz mit hoz, majd meglátjuk. A távoli gyümölcsfáktól épp, csak megtördelt horizont alkonyatkor azért mégiscsak olyan látványt ad, melyben eddig nem emlékszem, hogy mindenkori otthonom kertjéből nézve valaha is részem lett volna.
Az alkonyat itt olyan, mint a kaleidoszkóp, nem csak naponta, de percről percre is változik, alig kell mozdítanom az idő kerekén s máris minden odébb csúszott, színek, árnyak újra osztva, szélsebes kártyaparti, a sötétedéssel, hipp-hopp, vége.
Légifolyosó, meglehetős forgalommal, bár a gépeket alig, a hangjukat egyáltalán, a jövés-menést kondenzcsíkok jelzik, hol több, hol kevesebb. Ma este valamiért igen nagy a lótás-futás mindkét irányba, valódi felhő szinte sehol, csak a keresztül kasul sodródó fehér csíkok, melyek lassan leereszkedve lopják be magukat az amúgy is 'útálatosan' túlszaporodott ember s valamennyi élő szervezet tüdejébe. Az ember legyőzi a természetet, vele, korántsem indirekt módon saját magát is, a végén csak egy maradhat, idézve a bárgyúcska filmsorozat "alapeszméjét", bár ez a bárgyúság életünk minden síkján beterít, akár az égből jövő üzemanyagszármazék, melyről hozzáértők meggyőzően sulykolják, az csak vízpára. Az hát, Fukusimánál is csak épp, hogy csepeg.
Azért a képek szépek, bármi is történik eközben odafent.



3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a felvételek! Nagy igazság soraidban, hogy az ember elfelejtette, hogy része a természetnek. Emlékszem a bárgyú szövegre, amit az Autópárt (ilyen is van, vagy volt CH-ban) tagja vágott a természetvédők fejéhez:" Az autóm megy erdők nélkül is".

    VálaszTörlés
  2. Tripla öröm, hogy újra látlak, most, hogy a lakásfelújítás zömén túljutva végre kezd visszaszivárogni az "írókéz" énem is. Van egy kis rám szakadt magány, ennek hézagait tömködöm ki írással, zenéléssel, (közben némi fotózgatás,) a régi, s esetleg új ismeretségek levadászásával. A kertásás is bevégeztetett, nem túl nagy, de locsolni csak csapból tudok, Remélem, eztán gyakrabban futunk össze, még, ha csak így lelkeink által is. Kérem átadni üdvözletem odahaza!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remekül fogalmazol, mert a lakásfelújítás zömén lehet csak túljutni, de befejezni soha! Ilyenkor ősszel nem csak a gyümölcsöket gyűjtjük be, hanem a házi tevékenykedéseket is, hogy kitöltsük és megvidámítsuk a múló méla magányt...(ha ez nem költői, akkor semmi :) )Nálunk még nagy őszi lemosó permet jön, párom nagyon buzgón tervezi,én nem szeretem az ilyest, de ha így kell....Köszönöm az üdvözletet, viszont!!!

      Törlés