2013. október 26.

Kertásás, fűnyírás, kamion-áradat

Ünnep utáni nap egész délelőtt özönlöttek Románia felől a szállítójárművek, a torlódás vélhetően a harcászati akciónappá átrajzolt ellenzék-forradalmi ünnepünk miatt jöhetett létre, nyilván kellettek a szabad utak a határon túli feltarisznyázott brekeke-aktivistáknak. No, ezt csak úgy gondolom,  gondoltam kertásás közben. Erről is úgy véltem, ennyi elég kell, hogy legyen, hisz már jó 160 négyzetméter, majdnem duplája a törökbálinti közös-udvari kertrészemnek. Most meg, mint egy elfajzott Mé-szaros Lőrinc, nézegetem, hogy csak kéne még egy sávocskát hozzácsapni, ha már így megbirtokolódott ez a szép nagy ugar. Pláne, hogy saját pénzen, ugye.

Gábor, a volt tulajnéni  fia mosolygott, na, a fűnyírást megúsztad idénre! Az meg nő, mint a gomba, van, ahol jóval bokán fölül ér, közben a lomb is erősen nekilátott a faelhagyásnak, így hát fűnyírás, nincs mese. Villanyos, puttony nélkül, jó az a fű ott, ahol van.

Most, az utolsó menetnél már kevesebb a földbe telepített tetőcserép, pala és téglatörmelék, viszont előkerült egy gyönyörű, formás traktoralkatrész "aki" miatt szegény sokat próbált ásómnak támadt némi halálfélelme. Na, ezért is kéne még szurkodni a vasat, ki tudja, merre, merre visz a fémkereső a göröngyös úton, ahogy a nóta és Fritz Tamás mondják.

A képek, tíz darab, de ne add fel!






2 megjegyzés:

  1. Le a kalappal ! Ez igen ! Mondom ezt a 3. és 4 képre. Ezt tavasszal nagyon könnyű lesz elgereblyézni, ha szétfagyott. Füvet meg még egy hónap múlva is nyírhatunk, ha az idő ilyen marad. :D
    Az első képnél megijedtem, felénk ugyanis ásáskor gyakran találnak világháborús gránátokat.

    VálaszTörlés
  2. Még most ősszel is szeretnék pár dolgot, sóska például. Nagyon élvezem, hogy ekkora kertünk van, pedig megművelni túl sok, rendben tartani állandó pihenés, kikapcsolódás nekem. Télen majd a hangszereim görcse fényesül sikongva, hogyúgymonnyam!

    VálaszTörlés