2013. április 26.

Már nyílnak a kertben ...

Pedig jó részük nem is oda való, ám, minthogy a kert vége már az erdő, van egy kis etnikai keveredés, melyet kedves, gyökértelennek éppen nem mondható lakótársaim az emberi fajra is példamutató módon kezelnek. Jó, tudom, a repkény imád fojtogatni, a júdáspénz sem kétséges, honnan kapta a nevét, de így együtt mégis szemgyönyörködtetőek. Időm java részét most úgyis köztük töltöm, ültetés, locsolás, gyomirtás, erdőtakarítás, mindig van ok, hogy kimeneküljek a természetbe. Ilyen ok a fotózás is.
Íme, a tegnapi zsákmány színe-java:












4 megjegyzés:

  1. Csodásak a képeid Miklós :)


    Nálatok is locsolni kell? Mert itt bődületes már most a szárazság :(

    VálaszTörlés
  2. Reggel is, délután is locsolok, a palántáim többsége elhunyt, most mindennek magról kell megszületnie ebben a tavasz nélküli időszakban. Úgy néz ki - legalábbis eddig, hogy sikerülni fog.

    VálaszTörlés
  3. Szép sorozat. A holdviola termését nevezik júdáspénznek, szóval neked ilyen is van. :) Szép a díszcseresznyéd is. Locsolni már itt is kell sajnos.

    VálaszTörlés
  4. Júdáspénz. Pár éve az erdőben akadtam rá, továbbtermesztettem, most a kiskert-végi erdőben virágzik, ahová elszórtam a magját. Kedves látvány, bár az én vomzalmam inkább a befőzőparadicsom és lecsópaprika félék felé irányul, tiszteletteljes ámulattal figyelve a Te kis földi mennyországodat, kedves "cipruska"!

    VálaszTörlés