2013. április 16.

Idáig megvolnánk.

Közel pánikhangulatba kergetett ez a hosszú tél. Most mindent egyszerre kell csinálni, jókora szerencse - ebből is kettő, - hogy a koraiakat sikerült már hetekkel ezelőtt elvetnem  és a hó oltalmazásában semmi el se fagyott, sőt, az első két tábla borsóm már látványos növekedésnek indult.


A tegnapelőtti palántázást  a paprikáim igen, de a korai, lakásban hajtatott paradicsom nem élte túl, de sebaj, magról is van vetve bőven. A tapasztalat szerint a saját palántáimat rendre utolérik a szabadföldi vetésűek, már, ami a paradicsomféléket illeti. Nem is tudom, minek bíbelődöm velük mégis.






A kert végi erdő ilyenkor is nagyon szép, igaz, csak bokáig, telis-teli vadvirágokkal mindenütt.









Sajnos, ez a barackfa a kerítésen túl van. A tulajdonjog mégsem tisztázott, hiszen az erdőből ide látogató mókusok is maguknak vélik a - balszerencsére - édes magvakat rejtő gyümölcsöt, melynek húsát a kis disznó csak úgy ledobálják a földre.

4 megjegyzés:

  1. A paradicsom nagyon is jó helyére vetve, csak vizet kapjon bőven. Nekem a paprika nem szokott sikeredni, csak palántáról.

    VálaszTörlés
  2. Szerencséd volt Miklós, hogy sikerült a koraiakat elvetni, mert mifelénk éppen emiatt jajonganak szomszédasszonyaim.

    Most meg olyan nyár eleji meleg lett, igencsak sietni kell a kerti munkákkal. Gratula szépen alakul kerted :)

    VálaszTörlés
  3. Borsódzik a kerted... ;-)
    Üdv
    KZ

    VálaszTörlés
  4. Nálunk az eperpalánták tisztogatása most a legfontosabb, a fertőzött leveleket kell kivágni, hogy legyen termés egy hónap múlva. Palántázásból nem lesz már semmi, nagy a renoválás miatti felfordulás....majd direkt kerülnek a magok a talajba, hogy jövő héten e????azt nem tudom..

    VálaszTörlés