2013. március 1.

Valami mindig történik.

Három nap a világ. Három egymást követő, ám egymástól oly mértékben eltérő napok, amelyek, ha rendszeresen ismétlődnének, ugyancsak színesre varázsolnák télutó-szürke életemet.
Kimozdulni otthonról mostanában alig lehet, Esik, havazik, szél és hideg van, ráadásul program, célfeladat se nagyon körvonalazódik, aminek okán a békés, meleg kis otthont elhagyni kényszerülnék. Munka se nagyon, kiszállásos zenélés meg végképp a hátam közepére, fotózni nincs most mit, bringázni meg, mint mondtam, hideg van.
Akkor pedig Agárd. Termál. Nincs is túl messze, kellemes, jó meleg medencék, kinti is, a gyerek-csúzdáknál se kell sorba állni és a látogatói kör is konszenzusos, zömmel a ráérős nyugdíjasok ülik be a teret.

Ez volt a szerda. A csütörtök már reggel gyanús, túl meleg van és valami világít fentről, alighanem a nap, istenem, de rég találkoztunk. Ki a kertbe, még, ha itt-ott cuppog is az anyaföld, az alkalom egyértelműen soha vissza nem térő, meg régen várt és el a hólapátot a garázsba, gereblye, talicska, kezdődik a tavaszi nagytakarítás hátul a veteményeskert körül. Majd, kissé elhamarkodottan visszaépül a szúnyogháló a bejáratra, konyhaablakra, némi virágoskert-kapálás és a főattrakció, vízhúzás a csőkútból, kézzel a 200 literes bádoghordóba, hátha már holnap locsolni kell. Palántákat ki a napra, nem baj, ha a fele még ki se hajtott.

És eljött a mai nap.  Úgy tűnik, vissza az egész. Se tavasz, se meleg, enyhe, jeges szellő süvítget, felhő mindenütt amerre szemellát. Kora délután rövid pesti program, baráti segéd-nyújtás (hadd nyúljon az a segéd!) zenélgető barátomnak, billentyűs eszköz cserére készül, kell a baráti háttér-támogatás. Nézném-e meg én is, amit kiválasztott. Megnézném, persze, hogy. Odaérünk, eladó megismeri, már törzsvendég, mosolyog, kedvesen közli, sajnos elvitték, úgy három hét a rendelési idő. Némi zavar, én is csak magamban pukkadok a röhögéstől, elválunk, én haza, ő marad, még vár valakit.
Jó a közlekedés, az egész kalandtúra két óra alatt lement, fene gondolta volna.

Fotó, zene, pláne videó ezúttal nincs. Most csak én vagyok.

17 megjegyzés:

  1. Szutyok idő - mondják felénk népieschen - már két hete, lekvár-sár hátul a baromfiudvarban, tojástermés alig, a depressziós tyúk tojik tojni, a kutya viszont csak tojni jön elő a baldachinos nyoszolyáról. Az izgága vetőmagok már rajtra készek, de a kertig eljutni most még gondolatban sem lehet, nem még csizmában.

    VálaszTörlés
  2. Palántát hajtatni Szokol? Má' nem úgy, hogy tétre, helyre, befutóra, hanem ablakban, ahol engedik?

    VálaszTörlés
  3. Nem szokom, hanem kapni szokom, mert akik viszont hajtatnak, azok sokat hajtatnak, és kötelességüknek érzik, hogy de ezt a tuti fajtát, majd meglátod, nemámhogynem! Így általában nekünk van a faluban a legtöbb palántánk anélkül, hogy egy szálat is hajtatnánk. :)

    VálaszTörlés
  4. Egy háziasszonynál a semmi azért úgy néz ki, hogy mindennek mennie kell. Sikerélmény egy jó ebéd, egy tiszta ház is. Ha a palánták még nem is, de a hajam nő.... azt egy villámgyors Figaró lenyírta...hogy emberforma maradjak...de a tavasz azért hamarosan jön, kedden tárgyalás lesz, a fák metszése ügyében...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Györgyi, ha az ügyész még a tárgyalás előtt, bizonyítékok hiányában - pl.: kár lenne azért a szép ágért, stb. - visszavonná a vádindítványt, netán vádalkut kötne, hogy, na jó, azt a korhadtat lehet, és emiatt elmarad a tárgyalás, akkor a fákat szabadon engeditek?
      Hozzánk kedden jön a fodrásznéni, de minket nem bánt, Picit kopasztja meg.

      Törlés
  5. A fák maguktól bizonyítanak, hogy mi nem vagyunk szakemberek, ezért a vádlottak nem ők! Büntetés nélkül ezt nem lehet megúszni:))) Szép tavaszi frizúrt Picinek!

    VálaszTörlés
  6. Oszt' hogyé' veszik a gyapjút felétek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lassan járj, tovább értsz. Majd lassítok, mert tan'tóbácsi, nem értem a kérdést ezzel a gyapjúval. Pedig figyeltem.

      Törlés
    2. Hát hogy kutyanyírás van nálatok, ha jól értettem.

      Törlés
  7. Tantóbácsi Pici gyapjúját értékesítené helyedben...:) minden kiadás visszatérne, ha jó pénzt adnak érte.

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm ezt a példaértékű összefogást, így már tisztán látok!
    Piciről még egy fél pár kesztyűre való se jön le, ellenben egy berni pásztor már jó befektetés. Az sem egyértelmű, hogy az egyébként igen kedves és a kutyám által rajongva szeretett kozmetikushölgy parókája miből készült. :-)

    VálaszTörlés
  9. Egy mindenkiért, mindenki egyért:)))
    A hölgy talán pulit is nyír?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden létező kutyafajtát, lenyűgöző, ahogy leveszi a lábáról a kutyuskákat. meglehetős régi a kapcsolat. Pesti, munka mellett nyír, ahogy tudom, elég nagy körzetben. Iregszemcse, félek, kissé messze esik. Azért megkérdezem.

      Törlés
  10. :) Jaj, én csak a paróka miatt kérdeztem:)))

    VálaszTörlés
  11. Mikipapa, most egy fél pár kesztyűnyi gyapjú, meg ősszel is egy fél pár kesztyűnyi gyapjú, és télen már nincs gondod kesztyűre. Mondjuk Picire nagykabátot kell adni, de jövőre neki is lehet kötni valamit a gyapjából. Ha már nem jó úgy, ahogy a kutyák teremtője rászabta eredendően. :)

    Györgyi, te iregszemcsén élsz? Mert akkor szomszédok vagyunk, üdvözöllek! Nem közvetlen, hanem megyeszomszédok, de az is szomszédság, nem? Én Somogyországban élek Törökkoppány mellett, Szorosadon. Néha előfordulok Tamásiban, ha hirtelen vásárolni kell.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (Tudom, hogy Iregszemcse nagy I, csak nincs mód korrigálni.)

      Törlés
  12. Üdvözöllek megyeszomszéd, Szorosadon! Tamási jó hely, (de lehetne még jobb is), nekünk kicsit a várost pótolja. Ha meg komoly a dolog, akkor Siófok a legjobb. A fővárosba csak kényszerítő körülmény esetén, ha másképp nem megy....

    VálaszTörlés