2013. március 28.

Hó-vége, napsütés, vadremény....

Nem akartam én már havas tájat fényképezni mostanában. Elég volt, meg egyébként is, a látvány többnyire ugyanaz, a fák, az utak, az erdő, az utcai pihenőpadok és, mint jól tudjuk, az ismétlés az meg az "unás" anyja.
Lapátoltam még ma is, szedtem le az elő-tetőről, a nyakba csöpögő vattacsomókat, és sepregettem a kerti bútorokról, virágtartókról is, mert hát ki a fene gondolta volna, hogy még most sincs vége.

Egyszer csak kisütött a nap. Úgy három óra fele. Nofene, rég láttuk egymást, mi járatban itt, ahol a Pintér se jár? Olvasztunk, olvasztgatunk? A váratlanul szétterülő fényözönben egyszer csak minden másképp kezdett el kinézni, a fenyőfák csúcsán fennakadt hópamacsok, a házereszen szendergő, briósként felcsavarodott fénylő fehér hóciha, a bokrokba szorult hólabdacsok.

Ez azért mégis csak más, mint a többi.  Naugye hogyháttélleg:

Utóirat: A hótekercs tragikus hirtelenséggel, alig lapzárta után pár perccel befejezte ég s föld közötti pályafutását, frászt hozva a szomszédék amúgy is elég majrés macskájára. Emlékét megőrizzük. ( A macsek is....)







2 megjegyzés:

  1. Olvasztgatott erre is nagy erővel. de ilyen szép húsvéti "roullad"ot nem csinált, ilyesmit csak piskótatésztából csinálnak errefelé...ahol a tyúkok már javában tojnak.

    VálaszTörlés
  2. És milyen mázli, hogy még éppen megcsíptem!

    VálaszTörlés