2013. március 12.

A vörös gomba

Néha úgy összesen megy el a kedvem, nem ettől, vagy attól, ilyenkor csak ülök, kelek, számítógép be, majd röviddel rá ki. Szegény hangszereimnek sem adok módot, hogy hangot adjak (rajtuk) a velük kapcsolatos halványszürke érzelmeknek, most is, mintha már porosodna az öreg Ibanez basszusgitár, jobb sorsot érdemel.
Szerencse, hogy tavaszodik, s a kert alkalmas a gyászba borulás levezénylésére, kinézve valami régről halasztott célfeladatot, s durr neki, méregből, úgy, hogy majd, mikor a fáradtságtól le kell üljek a dizájnmentes, palatetős fészeremben az óriási, ajándékul kapott karosszékembe, konstatálhassak valamit a lelkem javuló állapotjából.

Ma erdőritkítás lett a gyógyászati segéd-eszköz, vadhajtások, fákra kúszó lián-rengeteg és méternyi magoncok kerültek csákány-és kapaélre. Jó munka, látszatja is van, az elégetett kupac helyébe odanőtt új rőzsehalomhoz még egy született, amit majd előbb metszőollóval meg fűrésszel szeletelgetek fel egy újabb néma dühroham ellentételezése alkalmával.


Miközben vasvillával húzogattam össze a gallyakat, a repkény és avar alól egy korhadt fadarabbal bukkant elő ez a gyönyörű piros gomba, ilyet még sose láttam. Öt képből három nem sikerült, hiába a stabilizátor, ha rezeg a kéz, de ezt a kettőt megmutatom:

5 megjegyzés:

  1. Mikipapa, általad mindig sokat tanulok. Most erről megtudtam, hogy ez a piros csészegomba. Ehető, de ritkasága miatt kíméletre szorul. Szóval ha nagy ínyenc vagy is, csak az egyiket edd meg, nehogy kihaljon miattad a faj.
    http://www.miskolcigombasz.hu/fajlista/index.php?action=showKind&langOrder=hu&caller=kindList&kindId=823

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Különben megeheted mind a kettőt. Lehet, hogy kimondottan jó depresszió ellen.

      Törlés
  2. Keresztezném inkább a szegfűvel és jó pézér a Majszterházi nevű kiskacornak elértékesíteném. Szegfű alakú gomba, szájon át hat. Nem rossz! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ők azt eszik, amelyik bolonddal van keresztezve

      Törlés
  3. Mikipapa, minden részletében ismert tüneteket sorolsz fel, a tél elintézett alaposan annyi sötét didergést hozott, unalmas már és fáj.Ilyenkor szoktam átalakítani, rendezni, de egy "bankrablás" is jól feldob:) Miután lakásmegtakarításra túlfizettem őket, megfenyegettek, ha nem hozok számlát, akkor bíróságilag is nekem ugranak:) én meg megjátszottam a hülye öregasszonyt és "tanácsot kértem". Mondtam, hogy decemberben nem lehetett volna felújítani, beteg is voltam. Jó lesz márciusi dátum is? Sikerült!!! Csalás, hazugság sem kellett, elnézték a késésemet.....nem kell 52 ezret visszafizetni, hurrááááá!

    VálaszTörlés