2013. március 8.

A tüzelés és március 8 összefüggései.

Bűz van, tatám!

Már az is sokat mond, hogy a tüzelésre, - no, nem az élővilág emlősök lakta részében ismert kapcsolatépítési gyakorlat, - hanem az igazi, lánggal égő, olykor alig, vagy sehogy sem fékezhető lobogás, melyre éppen e társadalmilag fontos napon kerítettem sort. Tavaly nyár óta gyűlt a muníció, magasodott a rőzserakás, át is telelt szépen s állt össze nedves, cuppogós szerves trágyává, éghető anyag csak a külszínen valamennyi, az is nedves még.



Papír, meg némi folyékony segédanyag, így nehezen, de belobbant a fáklya, a visszafogott égési hajlandóságért vezúvnyi füstoszloppal kárpótolva a környék lakóit.

3 megjegyzés:

  1. A máglya itt is már magas, nőtt a ma nyesett fák gallyaival is, gondolod kéne kicsit a szomszédokat kárpótolni nekem is?????

    VálaszTörlés
  2. Most meg éppen esik, mit nem bánok, mert már két tábla borsó, két sor sárgarépa és a földbe döngölt salátamag fején kopog. Én várnék még egy kis napsütést, és amikor épp a szomszéd felé fúj a szél, huppppsz, a gyufát....

    VálaszTörlés
  3. Nálam a rőzse most levágott gallyak nyáron a bogrács alatt kötnek ki, tehát én apránként mérgezem a szomszédokat. :-)

    VálaszTörlés