2013. február 11.

II. rész. Ismétlés az únás atyja

Tetemes mennyiségű hó érkezett az újabb  szállítmánnyal, a helyi hatóságok pedig az előre kidolgozott intézkedési terv keretében, és az erre vonatkozó jogszabályokat gondos célzás után jól pofán köpve végig sóztak mindent, ami fehér és lapos, sóban úszik a Munkácsy utca, benne az összes csatolt közintézmény lábazata, a száz éves fasor alatt szunnyadó pázsit, mert rendnek kell lenni, leigázzuk a természetet, sikerült már ez nem egyszer.
Az erdő egyenlőre megmenekült. Friss hó fed le mindent, a girbe-gurba utakat, a cserjék megmaradt lombjait, a hatalmas fák ágait, hatalmas kristálypalota az egész Anna-hegy. Séta (hegymászás) közben meg-megállunk némelyik különösen sikeres kompozíciót meggyönyörködendő. Fotózni már alig van mit, tetemes archívum épült ki az évek során, havas, üde-zöld meg lomb-hullatós - és persze virágba borulós is.

Jól esne most a szemnek inkább egy kis jövőbe látás, tavaszi, nyáreleji, hogy még izgalmasabb legyen a várakozás, kivált, ami az aktív kerttulajdonosokat illeti. Íme, egy kis előzetes, a fotók 2011 nyarán készültek az én kis regisztrálatlan konyhakertemben. Idén az epren már lesz adószám is bizonyosan.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése