2012. augusztus 23.

Rántott patiszon.

Az utolsó, szám szerint harmadik adag került terítékre. Tegnap este meghámoztuk, szeleteltük, miközben Pici teli torokból követelte a jussát. Igen, szereti a patiszont, meg egyáltalán a legtöbb alapvetően édes nyers zöldséget. Ma reggel, fenét reggel hajnalban kezdődött az előző este gondosan besózott csemege kisütése a nálunk megszokott tojás - liszt - módon. Most, hogy e jegyzetet írom, fél tizenegy van és ekkorra, hogy, hogy nem, a képen látható mennyiség már csak fele a reggeli készletnek, rájárunk folyamatosan és Pici természetesen így is szereti.
Üzletben vett magról vetem minden évbena patiszont, újra és újra megrőkönyödve azon a pofátlanságon, hogy van képük egy zacskóba öt szem magot bezsúfolni. Pont ötöt, hogy még párosával se lehessen ültetni, én egyébként is hármasával....
Most meghagytam az első terméshullámból egy jól fejlett nagy melákot, az ő földi maradványai is itt, eme tálcán, vagy valamelyikőnk pici pocijában tartózkodik a sors-szabta időkeret határain innenig. A magok pedig, szemre jóval száz fölötti létszámú kis sereg gyapjúrongyon szárad.
Most meg akkor kellene egy akkora telek, ahová ezt a sokat el tudnám jövőre ültetni.
Már dolgozunk a megoldáson.




2 megjegyzés:

  1. Egészségetekre! :)
    Jó pár éve annak, hogy ezen a vetőmag genyaságon kiakadva magam is tettem el magot a cukkiniről, a patiszonról, és a spárgatökről. Tavasszal aztán szépen, fajtánként ültettem, ahogy kell, és áldottam az eszemet, hogy nem kellett a méregdrága vetőmagért pénzt kiadni. Minden termőre is fordult. Minden bokron termett bőséggel cukitök, pattini, cukiszon, tökkini, patitök, csak háromféle termés nem volt abban az évben, mégpedig tök, cukkini és patiszon. Azok a nemnormális méhecskék előző évben minden összeporoztak mindennel. Viszont a kacsák így is imádták. :)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk csak a szomszédasszony tökei okozhatnak efféle gondot, de nem baj, élvezni fogom a várakozással teli heteket, vajon kire hasonlít a kicsike, nohát, szakasztott az anyja, vagy, no igen, apja töke!

    VálaszTörlés