2012. augusztus 15.

Paprikáim is vannak, de már nem sokáig

Ezen a vékony szálon lógva tartom a kapcsolatot a külvilággal. Fotózgatok, mesélgetek, és várom a kapást, hogy a látottakról, bármily jelentéktelenek és hétköznapiak, cseveghessek kicsit. Eljön az idő, mikor az ember egészen biztos abban, hogy ki kell hátrálnia abból a fajta közéletből, melyhez hozzáadni magából már nem nagyon tud mit. Marad néhány jó erős kapaszkodó, a tanítás, néha egy-egy fellépés, inkább ismerősi körben, meg ez a pár négyzetméternyi földdarab, amely már nagyon unhatja, hogy tavasztól őszig megállás nélkül piszkálgatom.
 Sokáig azt hittem, a TV paprika a televíziózáshoz kapcsolódó elnevezés, míg egyszer valaki csak megmondta:tölteni való. Nahát!!!
Nemsokára olyan szép piros lesz, hogy a szomszédja belesárgul az irigységbe.

Vízállásjelentés

 Paprikaföld.  Ameddig a szem ellát...
cseripaprika, már most dögerős.
Látni az eredményt, az nagyon jó. Hivalkodni vele, az sem kevésbé, bár a monotónia szele meglegyint, hogy ilyet már fotóztam tavaly, meg azelőtt. Paprikát is, hát hogyne, kosárszám. Most kevesebb lesz, a cseresznyepaprika és a paradicsom alakú kizárólag a jövő nyárig elegendő cseresznyepaprika-krém szükségletem fedezésére szolgál, a fehérből lecsó készül, meg töltött paprika. Imádják a vizet, hiába esett előző nap, reggel már lógó levél-orral mutatják, hogy szomjasak. Igyatok, gyerekek!

6 megjegyzés:

  1. Nálam a paprikára azt mondták a szomszédok, hogy meg se próbáljam, legfeljebb melegházban.
    Jövőre azért megpróbálom egy cseles dologgal.
    Egy angol hölgy ötlete nyomán szénát fogok a tövek közé rakni.
    1. nem gazosodik el.
    2. megtartja a nedvességet.
    3. komposzt lesz belőle.
    4. A fűnyírásból mindig akad egy kis szénának való.
    Látom barátkozol az új fotómasinával.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon daliásak a paprikájaid! Látnád a mienket, szinte mind lecsónak való. Itt már egy jó hónapja nem esett.

    VálaszTörlés
  3. Papus, én a kapa pengéjét rakom inkább a sorok közé, ütemesen mozgatva. A szénát, amit nyaranta a szomszédok részén összesarlózok, ősszel beásom, imádják a növények.
    Már elég jól értjük egymást a kis géppel. Mint kiderült, jóval több beállítási lehetőségre képes, mint az 5700-as. A monitort nehéz olvasni, elég kicsi és a setup-oldalak színeit sem lehet nagyon módosítgatni.

    VálaszTörlés
  4. Feri, ezt az öt tucatnyi bokrocskát még el lehet locsolgatni, itt is csak futó záporok vannak, másnap már porzik.

    VálaszTörlés
  5. Csodálatra méltó paprikaföld! Ebben az évben rengeteg paprikám van, a szárazságból kifolyólag:) A fúrt kutunk ad bőven vizet, elég a szomszédnak is, aki elbajlódik a nagy konyhakertjével, de víz nélkül már elszáradt volna minden. Tehát hálából ellát uborkával, paprikával,szőlővel újabban...

    VálaszTörlés
  6. Georgia, mi is "osztogatunk" a szomszédasszonyoknak, meg Ildikó visz be az épp termőből a munkahelyére, - erre már nem sok napja van - a paradicsom még rejtély, annyi rengeteg van, lesz. Aztán már csak a fejtőbab és a megmaradt sárgarépa, az is szépen termett, és kész, vége.
    Tény, hogy kút nélkül egyre reménytelenebb a konyhakertészet, legyen az bármily kicsinyke földdarab.

    VálaszTörlés