2012. április 17.

Szegény kis palántáim!

Igazán nincsenek sokan, mindössze hat edényke, paprika-és paradicsomfélék. Ezek, mint tapasztaltam, szeretnek nálunk s mi is szeretjük őket. Idén valahogy lassan élednek, gyengék, sápadtak, napsütés jószerivel alig van, mégis naponta tornásznak az ablak felé, én meg forgatom őket: Törzshajlítás előre. hátra, egy - kettő, egy - kettő...
Közelít a május, akkorra ki kell őket palántázni, bármiféle is lesz az eddigelé zordon tavasz, mert még a magról vetett társaik szégyen szemre lekörözik őket felfele való növekedésben. (Briliáns képzavar!)



4 megjegyzés:

  1. most szét kéne őket "pikérúni" szálanként tejfölöspoharakba

    VálaszTörlés
  2. Nem merem, olyan kis göthösek még. Nem is szoktam, az nekem bevált, hogy egyből ki a szabadba, csak a hajtatóedény lett idén kisebb, eddig azokat a hosszúkás műa. balkonládákat használtam, azok jobbak voltak. Mosmán mindegy.

    VálaszTörlés
  3. A mi palántáink erősek, 20cm-re nőttek, már nem is tartjuk a napon, hogy túl nagyok ne legyenek. Nem a magokkal van baj? A paprika kicsit kisebb, 8cm körül. De volt már úgy, hogy a kiültetést megszenvedték. Valaki azt mondta, fektetve kell a paradicsomot, akkor a szárból gyökereket ereszt.

    VálaszTörlés
  4. Az ablakaink Észak-Nyugati fekvésűek, ráadásul Ti sokkal délebbre is vagytok. Itt meg mostanában alig süt a nap. Cserébe az eső se esik, a vetemény is nehezen indul.

    VálaszTörlés