2011. július 17.

Törpe vízmű



Fentebb látható a benedvesítendő terület. Rákattintással a kép 'óriás leszen, vagy katona....'



A vizet ebből a kerekded lyukacskából lehet/kell kipiszkálni törpe adagokban, innen a név: törpevíz-mű.




Ebben a hordóban eredetileg fagylalt-alapanyag volt, de az kinyalódott, most termo-pufferként működik. A képen a hordótól jobbra nem látható zöld locsolókanna (mimikri) meg-megmeregetése révén jut el az itóka a sok szomjashoz.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes a törpe vízmű, rákattintással persze óriás lesz !

    VálaszTörlés
  2. Harmadik éves a fejlesztés, új lábszelepet konstruáltam a víz-kiemelő szerkezetre éppen pár napja, a visszacsurgási veszteség SIKERES! minimalizálására. Ma viszont a redőnygurtniból átigazolt húzókötél elnyíródott, fél óra horgászás, javítás, ld.: újabb technológiai előretörés, egy szóval megállíthatatlanok vagyunk.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon baró! Kert nem marad szárazon!

    Tavasz óta töröm a fejem én is valami olcsó öntözéses megoldáson. Nálunk a kert alatt fut egy patakocska (http://www.youtube.com/watch?v=AIfggkBIr9U), erre gondoltam alkotni egy vízkereket, ami lenne szíves nekem a patak vizéből a patak vize által pumpálgatni öntözővizet a kertre. Talán jövőre meg is csinálom. Csak attól tartok, hogy akkor megint úgy járok, mint tavaly. A patak kétszer öntötte el a kert alsó fertályát. Ami idén kiszárad, az tavaly kirohadt.

    VálaszTörlés
  4. Mit nem adnék egy ilyen kis csobolyóért. Régi, Kolozsváron élő baráti házaspárnak van Kalotaszentkirályon egy háza, nagy telekkel, na ott is csordogál egy. A szívem szakad meg érte.

    A miénk karizmatikus megoldás, a zember karizmát fejleszti. Kézzel fúrtuk, az egyik szomszéd cuccaival, meg mindenféle saját, barkács technológiával, a szomszédasszonyom, meg én. Hét méter, két méteres a víz, ha nem húzom túl gyorsan, még most is folyamatosan adja.
    Neked elég volna egy lapátkerekes, sokputtonyos emelő valami lapos, de jó nagy tározóba, mint a műa. gyerekmedence, az elég olcsó. Hajrá.

    VálaszTörlés
  5. Jó is ez a patak, ha éppen nem zúgva, bőgve töri át a gátat, vagy mondjuk tavasszal, amikor nem túl sűrű még a dzsungel a partján, és meg lehet közelíteni. Majd kell egy rendes elefántcsapást csinálni, és tisztán tartani. Egyébként meg pumpás.. megoldásban gondolkodok, mert a kert felső része úgy négy méterrel magasabban van, mint a patak felőli vége. Az udvar pedig 8-10 méterrel magasabban van. Mert akkor már idáig kéne felcipelni a vizet, hogy a jószág is azt igya, de főleg a kacsák.

    VálaszTörlés