2011. július 27.

Önerős szobafestés.

A tengernyi, és mindenképp nélkülözhetetlen csecsebecse:

1. sz. átmeneti szállás



Alakul ez, kérem!

Az Utolsó Sarok

A helyszín ugyanaz, a cuccok cserélődnek, s elhullanak a hosszú harc alatt...

Ezzel a tekintettel koldulni is ...

Kicsi az otthonunk, minden holminak megvan a maga milliméterre kiszabott helye. Baj csak akkor van, ha valamiért ki kell pakolni, ilyenkor roppant lelemény szükséges, hogy a kis kuckónkat valahogy átstruktúráljuk, miként most, a bizonyos időnként elkerülhetetlen festés - mázolás idején is.
Repedések a mennyezeten, ez talán az alig több, mint két éve eszközölt tetőcsere nyomait őrzi, itt-ott némi penész, a szekrények, a dög nehéz és mindmáig megbonthatatlan franciaágy alatt, meghökkentő szín-variációk a nem is túl régi padlószőnyegen, reszkessetek. És, ha már úgyis borul minden, akkor némi, rég esedékes villanyszerelés, új tv-és netkábel, az ágy szétszerelése két, most már egyenként is mozdítható részre és persze a mindenre kiterjedő alapos takarítás.
Ha hiszed, ha nem, az egészhez elég volt másfél nap, azután már csak a bátor szelektálást - ez kell, ez nem kell - is magában foglaló visszarendeződés következett, ami, mint ismét kiderült, szórakoztató, vidám elfoglaltság. Még Picinek is, aki másfél napos exodusát néma beletörődéssel tűrte, elbújva egy-egy frissen támadt textíliahalmaz rejtekén, a hajléktalanok dacos méltóságával.
Különös, hogy ezúttal mindhármónk egyetértésével kerültek vissza a bútorok, holmik pont oda, ahonnan a festés elűzte őket. Régebben izgatott a változtatás lehetősége, lám, elmúlt ez is, nem hiányzik, ki hitte volna.
Néhány kép a frontvonalról, tükrözendő az egymást követő fejlesztési fázisokat:

7 megjegyzés:

  1. Hát nem semmi, ahogy azt mondják.... Veletek örülök majd, ha szépen túlestek rajta!

    VálaszTörlés
  2. Tulajdonképpen kész vagyunk, a visszapakolás igen gyorsan ment, most már édesapihenés&lakmározás van. Holnap strand, napsütés.

    VálaszTörlés
  3. Jééé, olyan porcelántigrisünk nekünk is van! Hogy annak milyen törékeny a farka! De mindig sikerül megragasztani, és soha nem törik ugyanott! :)

    VálaszTörlés
  4. Büszkén állítom, a mi tigrisünk farka mindeddig makkulátlan.
    De fából faragott, festett favizslátok az már csak nincs?

    VálaszTörlés
  5. Hát favizslánk, az tényleg nincs. Fú, de jó annak, akinek van favizslája! Nekünk mink van fából? Van egy fa kócsagunk! A balzafa is számít? Abból egy csokor festett tulipánunk van.

    VálaszTörlés
  6. A fa kócsaggal oké a döntetlen. A kacatjaink java valamihez, valakihez kötődik. A favizslát /lehet, hogy faagár?/ egy gyermek-rendezvényen való fellépés tiszteletdíjaként kaptam úgy négy-öt éve.
    ...azt a kutyafáját....

    VálaszTörlés